29mrt2023

Dag van het Beleid

Kenniscentrum voor beleid en regelgeving

Op woensdag 29 maart 2023 vindt de eerste editie van de Dag van het Beleid plaats nabij het centrum van Den Haag.

Op de Dag van het Beleid staat de rol van de beleidsmedewerker centraal, als belangrijke schakel in de driehoek politiek, beleid en uitvoering. Op dat vlak is er van alles in beweging. Alle reden dus om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en expertise op te doen.

Aan het programma wordt op dit moment hard gewerkt. Wel kunnen we alvast een tipje van de sluier oplichten. De ministers Weerwind (Rechtsbescherming) en Schouten (Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen) zullen de Dag van het Beleid openen. Tevens zal het Beleidskompas gelanceerd worden als dé centrale werkwijze voor beleidsvoorbereiding.

Het belooft een interessante dag te worden met onder andere keynotes van Kim Putters, voorzitter van de SER, en Thom de Graaf, vice-president van de Raad van State. In verschillende workshops kan je met experts en collega’s in gesprek gaan over specifieke onderwerpen die jouw werk raken én ontdek je hoe het Beleidskompas je in jouw beleidswerk kan ondersteunen. De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Ben je werkzaam bij de Rijksoverheid? Je komt in aanmerking voor een KCBR account. Via de nieuwsbrief word je op de hoogte gehouden van de Dag van het Beleid.

De Dag van het Beleid is voor beleidsmakers, wetgevingsjuristen, toezichthouders en uitvoerders op alle overheidsniveaus. Het is een gezamenlijk initiatief vanuit meerdere interdepartementale trajecten gericht op kwalitatief beleid maken, zoals het Beleidskompas (de herziening van het IAK), Werk aan Uitvoering, het programma Grenzeloos Samenwerken en het interdepartementale IBP.