Nieuwsbrief juni

Lees hieronder de nieuwsbrief van juni 2020

Nieuwsbrief juni 2020

 

 

 

 

 

 

Vereniging Juridische Kwaliteitszorg Lokaal Bestuur

Beroepsvereniging decentrale overheidsjuristen

 

Nr. 1 | Jaargang 2020 | Editie juni

 

Beste lezer,

 

In de afgelopen paar maanden stond Nederland op vele fronten, letterlijk en figuurlijk, op zijn kop. Ondanks dat dit natuurlijk gepaard gaat met veel uitdagingen, hebben wij deze periode zo optimaal mogelijk benut voor de doorontwikkeling van de VJK. Hoe we dat hebben gedaan en welk nieuws we voor u in petto hebben? Dat vertellen we u graag in deze allereerste nieuwsbrief.

 

Doorontwikkeling VJK

 

Dankzij de coronamaatregelen waren ook wij genoodzaakt om ons voorjaarscongres te verplaatsen. Daar waar het gepland stond in juni, zal het congres nu in aangepaste vorm plaatsvinden vrijdag 27 november. We hebben besloten het congres, in de vorm zoals we deze van voorgaande jaren kennen, voor 2020 geen doorgang te laten vinden. De komende tijd gaan we als bestuur kijken hoe we u een informatief en vooral interessant alternatief kunnen aanbieden. We houden u hier graag van op de hoogte!

Ook zijn in de afgelopen weken de jaarcontributies de deur weer uitgegaan. Voor het eerst hebben we dit digitaal gedaan, waardoor er een beroep gedaan werd op een juiste afhandeling hiervan door onze contactpersonen. Hier bleken een aantal contactpersonen gewijzigd te zijn. Mocht dit bij u in het komende jaar ook gebeuren, of wilt u een extra contactpersoon toevoegen? Laat dit vooral aan ons weten. Veel dank voor uw hulp de afgelopen weken bij de afhandeling van de ledenadministratie!

Daarnaast ondersteunt Iris de Jong met veel enthousiasme en plezier de vereniging sinds februari. In 2019 startte zij haar bedrijf I-OPENER Innovation & Design op waar ze zich voornamelijk richt op (sociale) innovatie met complexe vraagstukken binnen organisaties, met name binnen gemeenten. Toen deze uitdaging op haar pad kwam, de VJK ondersteunen met huidige taken en daarnaast focussen op innovatie, greep ze deze uiteraard met beide handen aan.

Verder gaan een aantal bestuursleden onze vereniging helaas binnenkort verlaten, waardoor we tegelijkertijd weer nieuwe bestuursleden binnen onze vereniging mogen verwelkomen. Hierbij letten we op een balans in diversiteit in leeftijd, geografische ligging en grote/kleine gemeenten. Tot slot gaat de doorontwikkeling van de vereniging ook samen met een wijziging in de statuten, aanvulling van de activiteitenagenda om u zo goed mogelijk op de hoogte te kunnen houden.

 

Nieuwe website

 

Zoals sommigen van u wellicht al gezien hebben in het mailverkeer, hebben we sinds kort een nieuw logo. Dit was de eerste stap in de rebranding van onze vereniging. Dat is nog niet alles, want ook gaat eind juni de nieuwe VJK website live. Het is niet alleen de locatie waar wij het laatste nieuws melden, de activiteitenagenda up-to-date houden en waar u meer te weten komt over de VJK, ook wordt dit dé plek waar u als lid ook uw bijdrage kan leveren door middel van interessante artikelen, columns of blogs. Wilt u zelf ook uw bijdrage leveren? Stuur dan een mailtje naar info@vjk.nl. We plaatsen met veel plezier uw bijdrage op onze nieuwe website!

 

Corona

 

Ook voor de VJK heeft de situatie rondom de coronacrisis gevolgen gehad. Hierbij was de belangrijkste ontwikkeling uiteraard dat we congres ‘De weerbare democratie’ uit hebben moeten stellen. Toch heeft deze situatie ook veel positieve gevolgen voor ons gehad. Nog nooit waren we zo toegankelijk. Een goed voorbeeld hiervan zijn onze reguliere bestuursvergaderingen hebben plaatsgemaakt voor online videocalls. Er gaat een virtuele wereld voor ons open die tegelijkertijd ook weer veel mogelijkheden biedt. Ook andere organisaties maken hier gebruik van door middel van webinars, trainingen en online cursussen. Wanneer wij, tussen dit aanbod, iets tegenkomen wat mogelijk voor u relevant is, plaatsen wij dit telkens op onze website. Op onze nieuwe website zal er uiteraard ruimte zijn voor gerelateerde content, waardoor u op de hoogte blijft van al het laatste nieuws. Zo blijft u juist in deze tijd op de hoogte van alle ontwikkelingen.

 

Deze periode blijven we u op de hoogte houden van alles wat er bij de VJK gaande is en relevant nieuws voor u als overheidsjurist. Wilt u uw bijdrage leveren, of heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op!

Tot slot vragen wij u deze nieuwsbrief breed te delen met uw collega juristen. De VJK is immers de beroepsvereniging voor elke jurist bij een decentrale overheid.

 

Bezoek ook onze website!