02mrt2022
02mrt2022

#BestuursrechtBeter: Meepraten over een Charter Bestuursrecht

Van 15.30 tot 17:00

bij Digitaal

Welke kwaliteit van dienstverlening en besluitvorming moet de overheid haar burgers bieden? In het kader van het project #BestuursrechtBeter heeft een panel van ervaringsdeskundigen zich over die vraag gebogen. Het resultaat: een concept van een Charter, waarin de overheid zich tot de burger richt en vertelt aan welke tien gedragsregels zij zich gebonden acht in haar contact met de burger. Twee voorbeelden: “Als u met een probleem bij ons komt, luisteren we serieus en zoeken we samen met u naar een oplossing” en: “Wij nemen al onze besluiten zo snel mogelijk, en in ieder geval binnen de wettelijke termijnen”. Het belang van dergelijke gedragsregels is groot, al was het maar omdat uit onderzoek blijkt dat het vertrouwen van burgers in de overheid nog sterker wordt bepaald door ‘bureaucratische’ ervaringen (de kwaliteit van de ‘leverende’ overheid) dan door ‘democratische’ ervaringen.

Het doel van het Charter is uiteraard dat zo veel mogelijk overheidsorganen het ondertekenen en zich er aan houden. Maar zijn de tien regels die het concept van het Charter bevat ook de beste denkbare? Of kan het nog mooier, scherper, relevanter? Daarover willen we op woensdag 2 maart 2022, van 15.30-17.00 uur, onder leiding van oud-ombudsman Alex Brenninkmeijer, in gesprek tijdens een door de VAR georganiseerde digitale bijeenkomst. Wilt u meedenken over het Charter? Geeft u zich dan hier op, dan kunt deelnemen en krijgt u een week van tevoren de tekst van het concept van het Charter toegestuurd (één disclaimer: voor een goed verloop van de discussie kunnen er op 2 maart maximaal 100 personen meedoen – de inschrijving sluit als dat aantal bereikt is). 

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via deze link. Let op: voor een goed verloop van de discussie kunnen er maximaal 100 mensen meedoen.

Praktische informatie

Datum: woensdag 2 maart 2022

Tijd: 15.30 tot 17.00 uur

Locatie: digitaal (vergaderlink volgt ongeveer een week voor de bijeenkomst)

Kosten: gratis