Archief: Juridische Scan 1.1. (bèta-versie)

Juridische Scan 1.1. (bèta-versie)

Het is al weer een tijd geleden dat we in VJK verband hebben gesproken over de ontwikkeling van een juridische scan. De scan beoogde, net als de APK bij auto’s, een snel beeld te geven van de juridische toestand van een (gemeentelijke) organisatie.

Deze scan is ontwikkeld door Geralda Schraa, als afstudeeropdracht bij de Hanzehogeschool Groningen in samenwerking met Jan Lanenga, hfd bjz Bestuursdienst gemeente Groningen. Een aantal medewerkers van andere gemeenten hebben meegedacht en hun feedback hierop gegeven.

De juridische scan (in bètaversie) is nu af en op de website van de VJK gratis raadpleegbaar!

Maar zoals het een bètaversie betaamt, is het nu kijken hoe het instrument in de praktijk kan voldoen. Daarom worden gemeenten die de scan raadplegen vriendelijk maar dringend verzocht om hun mening hierover kenbaar te maken. Dat kan via het mailadres janlanenga@bsd.groningen.nl.

Download de scan hier.