Rondje Rechtstaat

Korte video’s: Rondje Rechtstaat

Van 30 mei tot en met 3 juni wordt in Den Haag de eerste Week van de Rechtsstaat gehouden. Bijna alle organisaties die bij de rechtsstaat zijn betrokken doen mee en houden open huis op zaterdag 3 juni. Deze filmpjes zijn bedoeld om op een toegankelijke manier het onderwerp Rechtsstaat te verbeelden. Ze zijn gemaakt op initiatief van de organisatie van de eerste Week van de Rechtsstaat, die van 30 mei tot 3 juni in Den Haag gehouden wordt. Het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg heeft de realisatie mede mogelijk gemaakt. De interviews zijn niet met acteurs gemaakt maar met mensen die op straat of tijdens hun werk zijn gefilmd.

Straatinterviews

Wat is een rechtsstaat eigenlijk? Mensen op straat geven antwoord. Meer weten? Kom naar het rondje rechtsstaat op 3 juni!

Interview met de rechter in opleiding

Wat doet een rechter voor de rechtsstaat? Een rechter in opleiding vertelt. Meer weten? Kom naar het rondje rechtsstaat op 3 juni!

Langs de gebouwen

Heeft de rechtsstaat ook een vaste plek? Nee, die huist in vele gebouwen. Kom ze bekijken tijdens het rondje rechtsstaat op 3 juni!

De veteraan

Pas als je ergens komt waar geen rechtsstaat is, weet je hoe belangrijk die is. Deze veteraan is vijf keer uitgezonden. Meer weten over de rechtsstaat? Kom zaterdag 3 juni naar het rondje rechtsstaat!