Online tweeluik: waar juridische kwaliteitszorg en integriteitszorg elkaar ontmoeten

Online tweeluik integriteit – dinsdag 7 en 28 maart

Na onze eerdere succesvolle webinarreeksen ‘Juridische Kwaliteitszorg & Control’ in 2021 en ‘Legal Tech’ 2022, kondigen we voor maart 2023 een nieuw online tweeluik aan. Dit jaar nemen we u mee in het thema integriteit. We kunnen er niet omheen dat integer handelen een overheid kan maken of breken. Een integere bestuurder of ambtenaar resulteert in meer vertrouwen in het gemeentelijk handelen vanuit de burger. Dat maakt integriteit een basisvoorwaarde voor iedere ambtenaar, voor iedere decentraal jurist. Dat is waar juridische kwaliteitszorg en integriteitszorg elkaar raken. Om ons mee te nemen in dit thema, hebben we twee interessante sprekers bereid gevonden een bijdrage te leveren aan het online tweeluik: waar juridische kwaliteitszorg en integriteitszorg elkaar ontmoeten.

Sprekers en onderwerpen

Prof. mr. dr. Solke Munneke – nieuwe bepalingen (bestuurlijke) integriteit en geheimhouding Gemeentewet
📌 Dinsdag 7 maart: 11.30 – 12.30

Het eerste webinar wordt ingeleid door prof. mr. dr. S.A.J. (Solke) Munneke. Hij zal ons meenemen in de meest recente wijziging van de Gemeentewet op het vlak van het bevorderen van bestuurlijke integriteit. Ook neemt hij de wijzigingen per 1 april aanstaande over geheimhouding mee.

Mr. Sandra Palmen –  Strategisch Adviseur bij Ministerie van Financiën/Raadsheer plaatsvervanger CRvB
📌 Dinsdag 28 maart: 12.00- 13.00

Mr. Sandra Palmen was in 2016 en 2017 de hoogste jurist bij de afdeling Toeslagen van de Belastingdienst. In maart 2017 schreef ze in een advies dat de Belastingdienst ‘laakbaar’ had gehandeld bij de stopzetting van kinderopvangtoeslag en dat ouders gecompenseerd moesten worden voor het handelen van de dienst. Haar advies, op verzoek van een directeur, later bekend geworden als het memo-Palmen, werd genegeerd en verdween. Sandra Palmen, nu strategisch Adviseur bij Ministerie van Financiën/Raadsheer plaatsvervanger CRvB, neemt ons mee in haar visie op recht en rechtvaardigheid. Deze visie is voortgekomen uit de parlementaire enquête kinderopvangtoeslagen en haar persoonlijke ervaringen. Ook deelt zij met ons haar definitie op ambtelijk vakmanschap. Na haar bijdrage gaan we in gesprek over onze rollen en rolopvatting.

Meld u nu aan:
Wilt u deelnemen aan het online tweeluik op 7 en 28 maart via ZOOM? Meld u dan voor 1 maart aan door onderstaand formulier in te vullenDaags voor de gesprekken ontvangt u een ZOOM-link en een korte instructie. Ontvangt u geen aanmeldbevestiging per mail? Stuur dan een berichtje naar info@vjk.nl.

Voorbereiding:
We willen u vragen een om eventuele vragen of opmerkingen over de onderwerpen vooraf door te geven via info@vjk.nl, of in te vullen in het laatste veld van het aanmeldformulier.

Aanmeldformulier: Online tweeluik – waar juridische kwaliteitszorg en integriteitszorg elkaar ontmoeten