Save the date: vrijdagmiddag 27 november – Online VJK congres over de weerbare democratie

Save the date: vrijdagmiddag 27 november – Online VJK congres over de weerbare democratie

Hoe zorgen we er gezamenlijk voor dat de democratie weerbaar blijft ten tijde van ondermijning, veranderingen in het maatschappelijk middenveld, van veranderende samenwerkingsvormen tussen overheid, markt en samenleving in een tijd van continue technologische innovatie? In tijden van (corona)crisis? Om dit thema te bespreken, in coronatijd, hebben we gekozen voor een online middag programma vol interactie.

We krijgen Tedtalks van prof. dr. Hans Boutellier, lector Willeke Slingerland, mr. Bastiaan Rijpkema en mr. Willem-Jan Bijleveld. Vanuit verschillende perspectieven benaderen zij de weerbaarheid van onze democratie: namelijk die van ons bestuur, van onze netwerksamenleving en van de democratische rechtsstaat in tijden van coronamaatregelen. Uiteraard gaan ze ook nog met elkaar in gesprek. En we sluiten de middag af met een informeel online samenzijn.

Het programma en de uitnodiging volgen binnenkort via het VNG congresbureau.